torstai 21. kesäkuuta 2012

Juhannusgrilliin




















Meillä grillataan paljon. Terassille on tänä kesänä löytänyt tiensä upouuden Weber-grillin lisäksi oliivipuu ja yrttilaatikko. Tämän kesän ehdoton grillisuosikki on meidän perheessä ollut niinkin tavallinen grilliherkku, kuin lihavartaat. Laitan vartaisiin aina vaan yhtä raaka-ainetta per varras, paistoajat ovat niin erilaisia, että muuten yksi palaa ja toinen jää raaaksi. Lisukkeena perussalaatti hunajamelonilla ja cashewpähkinöillä. Nyt tein piristykseksi serranopäärynöitä.



Lihavartaat

naudan ulkofilettä (porsas käy myös)
sormisuolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
tuoretta oreganoa
tuoretta timjamia

Leikkaa liha kuutioiksi tai suikaleiksi oman makusi mukaan. Tee mahdollisimman tasakokoisia paloja. asettele lautaselle. Kaada lihapalojen päälle oliiviöljyä ja pyörittele paloja niin, että kaikissa on öljyä. Ripottele reilusti sormisuolaa ja rouhi mustapippuria. Hiero mausteet paloihin. Anna maustua lämpimässä ainakin tunti.

Pujota vartaisiin ja grillaa. Paistoaika vaihtelee grillin ja kyspyysastemieltymyksen mukaan. Keskimäärin 2-3 minuuttia per puoli on riittävä mediumim kypsyyteen. Koristele tuoreilla yrteillä.



Serranopäärynät (2 hengelle)

1 päärynä
4 serranoviipaletta (prosciutto käy myös)

Kuori päärynä ja halkaise neljään osaan. Kääri serranoviipale päärynäpalan ympärille ja grillaa niin, että pinta ruskistuu ja päärynä pehmenee hieman. Niin helppoa, nopeaa ja hyvää!

Mitä ihaninta juhannusta kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti